Boktips! Personality Plus av Florence Littauer

Personality Plus av Florence LittauerPersonality Plus är en väldigt intressant bok för den som är intresserad av personlig utveckling. Jag fick många aha-upplevelser när jag läste den första gången. Den är på engelska och den första delen av boken tyckte jag var lite seg till en början. Den delen handlar om frågeställningar som resulterar i ett personlighetstest. När man väl gjort testet så vet man vilken personlighet man tillhör och då blir boken mer spännande och igenkännande att läsa. Man känner igen sig själv och andra och det är mer än en gång som man får ett leende på läpparna.

I boken får man lära sig om de fyra olika personlighetstyperna kolerisk, sangvinisk, melankolisk och flegmatisk. Kortfattat kan man säga att kolerisk är den som pekar med hela handen, sangvinisk är den som är supersocial och alltid har ett leende på läpparna, melankolisk är den som måste vända rullen med toapapper åt rätt håll och den flegmatiska är den som är lite som Ferdinand och tar det lugnt under sin korkek.

När man läst boken så ser man sig själv, sina vänner och sin omgivning på ett helt annat sätt. Nu vet man att det har med vännens personlighet att göra när denne lovar att komma förbi på en fika men aldrig dyker upp. När man ringer och kollar vad personen i fråga är, så får man till svar: Ojdå, det hade jag kanske lovat. Men nu är jag och shoppar…

Klicka här för att läsa mer om boken och kanske beställa om du tycker den verkar spännande.

En Kommentar till “Boktips! Personality Plus av Florence Littauer”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge