Driva blogg i egen regi – Del 4. Inkomster på Bloggen

I tidigare inlägg under kategorin Driva blogg i egen regi så har jag gått igenom lite översiktligt om domännamn, webbhotell och bloggplattformen WordPress. Nu tänkte jag gå igenom lite hur man kan skapa intäkter och tjäna pengar på bloggen. Det finns lite olika möjligheter för att skapa en inkomst från en blogg eller hemsida och jag tänker gå igenom fyra olika, i fyra olika inlägg.

Först ut är Google Adsense. Om du har gjort en sökning i Googles sökmotor någon gång så har du sett annonserna som dyker upp i högra marginalen. Det är annonser från Google Adsense och dessa är anpassade till det som du sökte på. Om man lägger upp Adsense annonser på en blogg eller hemsida så kommer dessa att anpassas efter innehållet i texten så att annonserna är relevanta läsarna. Man får sedan betalt för varje som klickar på annonsen. Google är egentligen bara spindeln i nätet. Du har webbplatsen med annonserna på. Google har plattformen för annonserna. Nästa part som är inblandad är annonsören. Annonsören använder sig av en tjänst som heter Google Adwords där han  får bjuda på olika sökord. Så annonsören bjuder ett pris och om han i det läget som annonsen ska visas har högsta budet så visas hans annons. Om ingen klickar så kostar det inget. Om någon klickar så får annonsören betala för klicket. Google behåller lite pengar och så får du lite pengar. Är det ett populärt sökord så kanske annonsören får betala rätt mycket, det kan vara en tia eller mer. Är det ett ord som inte är så populärt så blir det billigare och det kommer att generera mindre intäkter även för dig.

Med en WordPress blogg är det lätt att komma igång. Man registrerar sig för ett konto hos Google Adsense och så finns det tillägg som man kan installera på bloggen där man anger sin kod. Tillägget gör sedan att det är enkelt att få med anonserna på sidan utan att behöva ända en massa i kodmallarna.

Klicka är för att komma till Google Adsense och läsa mer.

2 Kommentarer till “Driva blogg i egen regi – Del 4. Inkomster på Bloggen”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge