Driva Blogg i Egen Regi -Del 5. Inkomster på bloggen | TradeDoubler

I den här delen av Driva blogg i egen regi tänkte jag berätta lite om TradeDoubler. TradeDoubler har ett program för prestationsbaserad marknadsföring. Det innebär att du som har en blogg eller hemsida kan ansluta dig till deras program. Det är kostnadsfritt att registrera sig och det tar bara några minuter. När du registrerat dig så får du tillgång till TradeDoubler webbplats där du kan söka bland alla annonsörer som är anslutna. När du hittar en annonsör som passar din blogg eller hemsida så ansöker du till just det programmet med några få klick. Så snart du är godkänd så kan du börja annonsera och tjäna pengar.

Det finns lite olika sätt att tjäna pengar på annonsering via TradeDoubler. Du kan tjäna per klick, men det är inte så vanligt och just nu tror jag inte det finns någon annonsör som betalar just för klick. Du kan tjäna pengar per försäljning. Då fungerar det så att om någon klickar in på annonsörens sida via din länk så får du betalt om denne någon gör ett köp. Det kan vara en fast summa per köp eller en procentsats av ett köp. Det finns även annonsörer som betalar per lead. Det innebär att du får betalt om en person som kommer via din länk registrerar sig på annonsörens sida.

Du kan välja att använda grafiska annonser på din blogg eller hemsida. Då får du annonser som de du kan se på höger sida här i bloggen. Du kan även välja att göra textlänkar som kan gå till enskilda produkter eller tjänster på annonsörens sida. Det är den typen av länkar som jag använder när jag skriver boktips om böcker som jag tycker är bra och läsvärda.

Det är enkelt att komma igång med TradeDoubler och vissa annonsörer betalar väldigt bra för ett förmedlat köp, så det kan bli ett välkommet tillskott i kassan även om man inte har en så välbesökt blogg eller hemsida. När sedan trafiken till bloggen ökar så ökar chanserna för att öka intäkterna. Det är ganska bekvämt, för när väl annonserna finns på plats så ”jobbar” din blogg åt dig dygnet runt när nya besökare trillar in.

Klicka här för att se vad TradeDoubler kan erbjuda dig. Det finns ett stort utbud av annonsörer och jag är säker på att du hittar några som passar just din blogg.

En Kommentar till “Driva Blogg i Egen Regi -Del 5. Inkomster på bloggen | TradeDoubler”

  • Karin says:

    Tradedoubler är jättebra !
    Om man sen gör som du, och skriver "artiklar" om produkterna man gör reklam för ökar ju chanserna till intäkter betydligt !
    Jag är lite dålig på det, men när man lägger manken till märks det skillnad !
    Det bästa med Tradedoubler är ju att man kan handla från sina egna annonser, vilket är ovanligt.

Skriv en kommentar

CommentLuv badge