Kunskap och lärande

Man har egentligen två vägar att gå genom livet. Den ena är att tänka jag kan inte, så fort det är något som man inte gjort tidigare och det andra är att tänka jag kan och så gör man det man kan för att klara situationen. Jag har valt den sistnämnda vägen där jag tänker att jag kan. I nästan alla fall så har det även visat sig att jag kunnat när jag försökt och det gäller på så många områden i livet att det inte får plats i den här bloggen. Jag ser ofta en logik i olika saker som gör att det oftast löser sig och blir rätt även om det är något nytt för mig. Det kan handla både om rena ”kunskapsgrejer” eller mer praktiska grejer. Ett exempel kan vara när jag tog körkort, jag lade inte så mycket energi på att läsa teori för allt kändes logiskt, det gick bra också.  Det finns en massa exempel på praktiska saker också, och det kan vara allt från att renovera en motor till en entreprenadmaskin till att baka tekakor med dinkelmjöl. Ibland får jag även frågan ”vem har lärt dig det där?”, måste man lära sig allt från någon annan för att klara av det? Räcker det inte ofta med logiskt tänkande?

pusselIbland verkar det som en del människors logiska tänkande upphörde någonstans efter att dom lyckats med ett sånt där pussel som alla barn får att pussla ihop. Du vet ett sånt där med en cirkel, en kvadrat och en trehörning som ska passa i motsvarande hål. Jag har ritat nästföljande pussel för MVG barnen där kvadraten är utbytt mot en stjärna. Dit är det inte många som kommer för de ger upp på vägen. Ibland märks det även när man bloggar eller säljer något på Tradera. Tradera är ett bra exempel, ibland har jag sålt något som har en ganska betydande teknisk data. Istället för att skriva in all data så brukar jag googla och så lägger jag in en länk som säger ”teknisk data”. Det fungerar inte alls, för då får jag en massa mail med frågor som gäller just den tekniska datan. Om jag istället lägger in en länk med tillhörande text så att det blir så här: ” Klicka här för att läsa utförligare information och teknisk data.” Om man gör den länken i lite större text och med fetstil så får man inte en massa frågor via mail.

hammareIbland händer det att jag fattar tag i en hammare och spikar lite, det brukar gå bra och jag har vid flera tillfällen fått frågan vem som lärt mig snickra. Men hur svårt kan det vara? Man håller en hammare i rätt ände och slår på en spik och vänder änden med skallen uppåt, sen är det ju bara att spika. Ska man göra något avancerat kanske det är bra med en ritning, och där står ju alla mått. Det behöver man väl inte vara raketforskare för att klara av? Visst kan det finnas lite trix och knep som kan vara bra att kunna, men då kan man ju be om hjälp. Att bara säga ”jag kan inte” utan att ens ha provat tycker jag inte är en godtagbar ursäkt.

skiftnyckelJa, så har jag ju skruvat en hel del, jag är ju kille och då hör det ju till att man ska laga mopeder, motorcyklar och bilar. Det är samma sak där, jag har fått frågan vem som lärt mig. Visst har jag fått lära mig en del grundläggande saker, men en hel del är ju logiskt så det har jag säkert räknat ut ändå. Men ställs man inför ett problem så kan man välja på att lösa det eller att ge upp. Jag brukar välja att försöka lösa det. Förra året så gav min bil upp, det gick inte att starta den. Bilen ligger i en prisklass så det är inte värt att lämna in den på en verkstad om det är ett större fel, men den är samtidigt lite för dyr för att köra på skroten. Goda råd är alltid gratis men att följa dem kan vara kostsamt. Jag var besluten om att försöka hitta felet på egen hand, men det var inte så enkelt då bilen är tillräckligt ny för att vara styrd av elektronik. Men som sagt, jag fick en massa goda råd om vilka fel det ”var” för de som gav råden hade ju haft samma problem. Varje åtgärd som jag blev presenterad som troligt fel kostade mellan 20 000 och 30 000 kr att laga. Vid dom pengarna var det bättre att köra bilen på skroten och köpa en annan bil. Jag blev även erbjuden en felsökning av en märkesverkstad för dom menade att det var enda sättet. Eftersom just det här felet inte var ett ”vanligt” fel som typ alla andra fel på bilen varit så skulle jag få säga ett pristak för felsökningen. när de nått dit så skulle de avsluta sökningen och hade dom inte hittat ett fel så var det bara att välja mellan att betala mer eller köra bilen på skroten.

Jag nobbade även deras erbjudande. Istället började jag googla på felsymptomen och upptäckte att det var ett vanligt fel. Bara det att åtgärden för felet var inte lika vanlig för de flesta hade kostat på åtskilliga felsökningar. Jag köpte ett eget instrument för att läsa av data från datakontakten i bilen och så började jag tolka värdena. Jag googlade och läste och så köpte jag access till databasen med verkstadshandböcker. Efter en del trixande kom jag fram till lösningen på problemet. Det var egentligen en skitsak för motorn var idiotiskt konstruerad från början, så det krävdes inga reservdelar alls. Det var bara att ta isär och göra rätt. Det värsta är att alla kostsamma åtgärder som jag hade blivit erbjuden hade inneburit ta isär, byt en dyr del och sätt ihop rätt. Så även om jag valt den dyrare vägen så hade jag fått bilen att fungera, men till en betydligt högre kostnad alldeles i onödan då det inte var fel på bilen utan snarare konstruktionen.

Där sparade jag kanske in 30 000 kr och jag har än idag samma skitbil och åker omkring med. Jag undrar hur många andra bilar av samma fabrikat som blivit feldiagnostiserade med en väldigt kostsam men onödig reparation som resultat.

Och nä, jag tänker inte vara snäll och skriva ut vad det var för fel på bilen. Däremot kan jag erbjuda mig att reparera för 20 000 kr. Det tar två timmar att åtgärda, men jag vill ha bilen i två dagar för att du inte ska märka att jag skinnat dig på en massa pengar. Det är priset man kan få betala genom att säga ” jag kan inte”.

Jag fick i alla fall en klapp på axeln av experterna som först sa ”vad var det jag sa?” fast jag svarade att så var det inte alls…. så fick jag ju även frågan ”Vem har lärt dig?”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge