Tvättstugepolis, vicevärd och moderator

Tvättstugepoliser  har jag inte några större erfarenheter av då jag bor i hus och har egen tvättstuga. Däremot har jag läst på nätet och hört av vänner som har delad tvättstuga hur det kan gå till. Det är en viss sorts människor som blir tvättstugepoliser. Det är kanske ett förstadium till vicevärd i hierarkin.

Vicevärdar i bostadsrättsföreningar är ett kapitel för sig. Dessa har jag haft att göra med många gånger och det blir lätt stridigheter för de ska vara med och styra upp hur saker och ting ska gå till. Då behöver det inte ens ha med den förening som de är vicevärdar i att göra. Jag har varit en sån där som tar bort det där vita som är på marken nu när det är vinter. Fast ta bort är fel ord, man flyttar det till ett lämpligare ställe utanför det område där man ska gå eller åka. Det finns många vicevärdar som vet hur man gör det bättre, snabbare och effektivare. Så ska ju högen med det där vita ligga på ett helt annat ställe än vad som är genomförbart. I ett fall skulle den skjutas ut för en slänt där jag redan gjort en hög. Vicevärden ville jag skulle skjuta ut den tre meter till. Det hade inneburit att framhjulen på maskinen hade hamnat tre meter utanför kanten där det stupade ganska brant ner. Samma vicevärd höll på att slå in rutan på min maskin med en kvast året efter. Jag hade området bredvid och någon annan stackare hade fått området med den aggressiva värden. Nu hade den andra plogat men inge gjort rätt för sig och nu var det meningen att jag skulle göra om allt eller få maskinen sönderslagen med en kvast… skulle kunna skriva en hel bok om aggressiva vicevärdar. Ni får löpa den på Bokus sen..

När man är flitig surfare på nätet så händer det att man hamnar på forum av olika modell. En sak har alla forum gemensamt, de har moderatorer. Ofta är det en person som har varit en aktiv skribent under en längre tid som sedan får extra befogenheter av forumets ägare. En fin titel: Moderator. Jag har sett många likheter mellan de som är moderatorer och de som är vicevärdar eller tvåttstugepoliser. De har en massa regler som andra ska följa och de lever sig in i sin roll till 110%. Kommer det in en ny person på ett forum och skriver en fråga i en ny tråd så tar det inte många sekunder förrän moderatorn är där och upplyser om att frågan besvarats tidigare och att det finns en sökfunktion. Sen är tråden låst för vidare kommentarer. Är man ny på ett forum är det lugnast att först kika runt lite på olika trådar och se hur de är hanterade innan man gör en så dum sak som att ställa en fråga. Lika illa är det om man i någon annans tråd tar upp något som inte har med ämnet att göra. Visst är det bra med regler och ordning, men ibland kan det bli för mycket. Blir det för mycket så blir det ingen tillväxt i forumet och snart är det bara en och samma grupp som sitter där och skriver. En grupp för inbördes beundran… Mer som en blogg med ett dussin skribenter.

Nu är inte alla lika och jag drar inte alla över en och samma kam. Det finns bra vicevärdar och moderatorer, tvättstugepoliserna ska jag inte uttala mig om. Oavsett vad så finns det ändå en hel del likheter och ibland är det till och med kanske samma person som gömmer sig bakom alla tre uppdrag. Om det är en snöfattig vinter och grannarna sköter sig i tvättstugan, då kanske vicevärden tar på sig moderator kostymen och ger sig ut på Internet. Kanske visar du dig även här som en särskrivningspolis? Släng gärna in en kommentar och gör dig hörd om du stör dig på något i min text 🙂 Jag tar mig kanske friheten att moderera dig, men det är ju min blogg, precis som det är din tvättstuga.

20 Kommentarer till “Tvättstugepolis, vicevärd och moderator”

 • Becca says:

  *s* Fyndigt! Å du tycks hittat bokstäverna igen *phu*!

  sv: Va! Är det din teflonhjärna som smittat…aj aj aj…inte ens svinis smittar ju via mail. Otäck åkomma den här "teflonhjärna"…!

 • Ida says:

  Jag extraknäcker faktiskt – förutom min Batmantjänst – som särskrivningspolis! Höhö ^^ Och duuu, en vetekudde har jag minsann! Den ska jag ta med mig under täcket inatt, tack för påminnelsen ; )
  My recent post Back to cold mountain! Hahaha! Hysteriskt kul!

 • Heyli says:

  men vad skönt att vara ledig, skulle jag vilja vara med 🙂 men hur klarar du dig med pengar och så då då? och vad pluggar du?
  My recent post Flubber!

 • Gun says:

  Hahaha! Det är nog sant som du skriver, men erkänn att det är jobbigt med alla särskrivare;D Tvättstugepoliser finns det överallt, utom där jag bor nu! Det är fantastiskt skönt att slippa! Vår vicevärd är också bra.

  Sv: Tack snälla för gratulationen:)
  My recent post Vad gulliga ni är!

 • hermansro says:

  Du borde faktiskt på allvar fundera på den där boken…
  Du skriver ju skitbra !!!!

  My recent post Oops I….. – Nej Oopsie !

 • Mikaela says:

  jag har upplevt 55 graders skillnad förut:P det blir fel för kroppen.p
  My recent post Kylan

 • Hahahaha! Jag känner igen fenomenet, men om jag skall vara ärligt så undrar jag på om inte jag förstör ibland också, både hos mig själv och andra. Det är lätt hänt.. När det gäller tvättstugor har jag haft tur, aldrig haft några problem, men så har jag som du, mest bott i hus (innan).
  Sv: Du fick mig att skratta efter en timme på örat. Tack!
  My recent post Ögon-transplantation

 • Camilla says:

  Jag är inte lika företagsam som dig, så för mig hänger arbete och inkomst ihop 🙂 Hade jag haft tillräckligt med pengar hade jag inte jobbat alls, då hade jag ägnat mig åt att resa och fotografera istället. Nu har jag testat ett flertal arbetsplatser då jag varit en sån där "Nisse", och de ställen där personalen inte har gått ihop har varit hemska. Jag vill inte ägna större delen av min vakna tid åt att arbeta ihop med mobbare och sånna som hugger andra i ryggen så fort de kan. Trevliga medarbetare gör det mer uthärdligt att kliva upp på måndagmornarna 🙂
  My recent post Bloggkartan

 • Camilla says:

  För övrigt är jag glad att jag har egen tvättmaskin 😀
  My recent post Bloggkartan

 • Ida says:

  ja filmen var sjukt bra tycker jag! 🙂

  haha ja det kanske har varit mycket snack om 3D. men nu börjar det ju komma mer och mer i alla fall. Och jag tycker det är mycket mer värt pengarna! 😉 blir ju helt annan upplevelse. har du sett en film i 3D någon gång?
  My recent post En film helt i min smak!

  • Patrik says:

   Jag har inte sett en film eller så vad jag kommer ihåg, Däremot har jag sett nå TV program har jag för mig. Fast jag tittar ju inte så ofta på TV..

 • Mikaela says:

  vi har 22 minus nu:P usch och fy…

  jag har precis sett en jättehemsk film, sitter här och gråter för mig själv.P

 • Alisa says:

  Ja mycket nyttigare, det är sötningsmedel, det sockret som diabetiker använder!:) Rekommenderar den och det är minst lika söt i smaken!:)
  My recent post Glöm inte att återfukta huden!

 • Heyli says:

  tuuuuusen tack för att du blev medlem!! 😀 så himla snällt!! 99 kvar nu, jag hoppas det går 🙂 hmm jag har lärt mig att jag ska ha saker som bara kan göra en grej, dvs en mobil man ringer med, en kamera att knäppa kort med och en dator att blogga med. allt bara strular om de ligger i samma tycker jag, man blir förvirrad och allt funkar sämre. men nu kanske den där grejen du rekommenderade är en riktigt bra grej jag vet inte vad det är :p
  My recent post Mer armband!

 • Heyli says:

  så svar på din andra kommerntar, jag håller helt med! att ha tid att göra saker man vill är bland de bästa jag vet! därför jag är så nöjd med mitt halvtidsjobb, jag får pengar så jag klarar mig men ändå är jag ledig tre eller fyra dagar i veckan 🙂

  nä de är ju aldrig fel att vara förberedd ifall man vill läsa senare, då har man det gjort när man väl kommer på vad man vill läsa till 🙂 en kurs i engelska skulle inte sitta helt fel för mig heller måste jag säga, börjar tappa mer och mer då jag aldrig nånsin använder de :p
  My recent post Mer armband!

 • Heyli says:

  jag har noll intresse för elektroniksaker (eller va de kallas haha) så de är nog därför :p pekskärm ser de ut att vara på den också, sånt avskyr jag de går bara sönder! haha jag låter som en gammtant eller hur men men så får de va :p riktiga knappar ska de va! får lite såhär ångest bara jag kollar på den, sån liten grej med så mycket i, som man ska lära sig! tror jag hoppar över de 🙂
  My recent post Mer armband!

 • inez says:

  svar: jag blir bara jätteglad över att veta att någon över huvud taget läser 😀 !!
  My recent post hallihallå

 • Mikaela says:

  vart bor du egentligen?? vi har 24 minus. sjukt kallt:/ 27 är värre… man kan tro att termometern visar fel.

Skriv en kommentar

CommentLuv badge