Leva i nuet

Idag har jag reflekterat lite över tillvaron och kom väl fram till ungefär samma sak som alltid. En av dessa saker är att jag blivit väldigt dålig på att leva i nuet, tiden bara flyter på och jag känner ingen riktig närvarokänsla. Jag är väldigt bra på att tänka ”sen ska jag…”. Behöver jag nämna att jag ännu inte städat bort julen? Kanske hinner jag få undan julen innan den står för dörren igen, kanske inte… Men granen är i alla fall isärplockad nu, så nästa jul kanske det blir en riktig gran.

Även om det är svårt att leva i nuet ibland så är det även lite knepigt med den där framtiden. Att veta vad man vill och sträva mot det. En gång i tiden visste jag precis vad jag ville och lyckades även få det så. På sätt och vis är det kanske enklare att leva i det förflutna än i nuet, då skulle jag spola tillbaka två år och en vecka och frysa tiden.

Nuet just nu är ganska bistert, det är -20 grader ute och jag har en bil som antagligen inte vill starta i morgon när jag ska iväg. Får väl se det som en morot, att om nuet är tillräckligt obekvämt så är det kanske dags att rycka tummen ur och göra framtiden fantastisk. Får ta tag i det sen…

2 Kommentarer till “Leva i nuet”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge