Kärlek

Just det här inlägget tänkte jag tillägna kärleken. Just för att det är så härligt när fjärilarna flyger runt i magen och fötterna tappar kontakten med marken, omvärlden blir fluffig och liknar sockervadd mer än något annat. En kyss kan få klockorna att stanna och när kyssen är över har tiden skenat iväg, det som nyss var morgon är nu kväll. Visst kan det finnas tvivel, men på tvivel biter beslut. Bara att bestämma att nu ska jag älska som jag aldrig älskat någon förut. Kärlek handlar mest om att ge, men även om att vara beredd att få. Däremot kan kärlek aldrig handla om att kräva, för genom att kräva kan man bara kväva. Och inte vill man kväva kärleken? Nä, låt gnistan bli till glöd och låt glöden bli till eld. Sen är det bara att slänga på mer bränsle och hålla elden vid liv.

Jag har haft förmånen att komma till insikt hur jag fungerar när det gäller kärlek. Antagligen fungerar alla olika så säkert inte fler som fungerar som mig 🙂

Att älska utan att kräva = villkorslös kärlek. Jag kan älska dig utan att du älskar mig tillbaka. Jag är trogen utan att du kräver det, och jag kräver aldrig att du ska vara trogen tillbaka, det är upp till dig. Jag kan bara älska och låta mig älskas, vill du inte älska mig så kan jag älska dig ändå.

Nä, nu tappade jag tråden. Blir väl lätt så när det saknas sockervadd, fötterna känns som lerkolosser och hjärtat börjar likna en sten.

5 Kommentarer till “Kärlek”

 • Marie says:

  Åh underbara kärlek. Ja, det är rätt lätt att tappa tråden då man lever helt utan närhet på alla sätt och vis. Jag kräver två saker, tillit och trohet. Fast, som du säger, man kan aldrig veta. Man kan bara ge av sig själv och hoppas att det räcker.

  Nu ska jag göra mig iordning och åka till stranden.
  Sov nu. 😛

 • mumari says:

  Du är klok du.
  Det finns någon för alla, glöm inte det.
  Jag har sagt förut att du är svår att få grepp om som person, jag är så nyfiken på hur gammal du är?
  Kram på dig
  My recent post Om att älska en jobbig hund

Skriv en kommentar

CommentLuv badge