Spotify för iPhone

Jag har testat Spotify till iPhone under en månad och mitt första intryck är att tjänsten är bra och prisvärd. Man måste ha Spotify Premium för att det ska fungera i iPhone vilket kostar 99 kr per månad.

Fördelarna är att man får väldigt mycket musik för pengarna och har man inte ett stort musikbibliotek sedan tidigare så är det här ett bra sätt att få tillgång till det mesta man kan önska under den tid man önskar. En annan fördel som jag ser det är att man inte behöver förvara musiken någonstans. CD skivor ska ju annars förvaras i en hylla och mp3 filer ska förvaras på en hårddisk, här slipper man den biten. Spellistorna som man sparar på Spotify blir automatiskt tillgängliga var man än loggar in på sitt konto, från dator eller iPhone.

Något som många ser som en nackdel är att man inte kan köra Spotify appen i bakgrunden. Det innebär att man inte kan lyssna på musik och kolla e-post eller surfa på nätet samtidigt. Man kan heller inte köra en träningsapp som RunKeeper och samtidigt lyssna på musik via Spotify. Visst kan jag hålla med om att det är en nackdel, men med minnen från PC världen så anser jag att fördelarna överväger nackdelarna med att inte låta apparna fungera i bakgrunden. Det jag minns från den tiden när jag hade PC var att så gott som alla program man installerade ville ga nåt skit med som skulle starta automatiskt och köras i bakgrunden. Resultatet blev en PC som blev väldigt seg och kunde roa sig själv med allehanda program. Mindre roande var det att sitta vid den datorn och försöka reda ut vad som måste köras eller inte… Därför tycker jag det är bra att Apple inte tillåter en massa program att ligga i bakgrunden och ta energi från iPhone. Det är ju lätt att lägga in några spellistor i iPod delen av telefonen så har man alltid musik som man kan lyssna till när man kör andra program.

4 Kommentarer till “Spotify för iPhone”

 • M A R i E says:

  Och jag skulle vilja kunna lägga över Spotify låtar på min mobil men det går ju inte. Jag gillar att ha bra musik och byta ofta då jag lyssnar på musik på gymmet.

  Hoppas du haft en bra fredagkväll. Jag har precis kommit hem, haft supertrevligt. =)
  Kram

 • M A R i E says:

  När iPhone kommer i rosa så ska jag fundera på en uppgradering. 😉

  Hoppas du sovit gott.
  Kram!
  My recent post Slitna Jeans

 • Nu skriver du om sånt jag inte begriper igen! 😀
  Sv: Åh snälla!! Det hade varit jätteroligt om du kom! Jag lägger ut mer exakt info om en dag eller två, men har du minsta lilla möjlighet så hade det varit så kul!

 • Becca says:

  Tack för lördagskramen…:o) Å jag ska göra ett idiotiskt försöka att ändå ta mig till kalaset…kan bara inte stanna hemma… Kramar tillbaks
  My recent post Inom mig råder det förflutna…

Skriv en kommentar

CommentLuv badge