Bingo! hördes det över hela bingohallen och alla vände sig om

Jag kan inte påstå att det är ofta som jag spelar bingo, men det har hänt även om det är länge sedan. En gång den senare delen av förra årtusendet så hamnade jag i en bingohall där det var midnattsbingo eller vad det nu hette. Det var en massa vithåriga tanter som satt och rökte och stämplade bingobrickor med full koncentration. Det här var inga nybörjare som duttade med en bricka åt gången, när det var nog minst fem till antalet. Jag hade fullt upp med att dutta på min enda bricka och inte vann jag något heller. Det var mitt första och sista besök i bingohallen för det årtusendet.

Det hände även någon gång att jag hamnade framför en tv apparat på den tiden som Leif ”Loket” Olsson var programledare för bingolotto. Med bingolott och penna i högsta hugg tuggade man sig sakta igenom lördagskvällen och som vanligt var det bara väldigt nära att det skulle bli en vinst. Nä, det där med att förstöra en kväll framför tv:n är inte riktigt något för mig.

Fyller år gör man ju titt som tätt och då händer det att man varit snäll och får presenter, Eftersom jag är en sån som har allt så går det inte att köpa något till mig, resultatet brukar då vara att jag får lotter. Skraplotter… En del av dessa lotter brukar vara utformade som en bingobricka och man ska skrapa både här och där men inte överallt. Riktigt jobbiga lotter och man är inte riktigt säker på om det verkligen är en nitlott när man skrapat klart. Efter att hela tjocka släkten gått igenom lotten med granskande ögon så brukar det visa sig att det verkligen var en nitlott. Tur att det är tanken som räknas när det gäller presenter.

Kanske kan det vara dags att besöka en bingohall igen. Det är ju nytt årtusende och antagligen rökförbud där inne nu. Kanske är det då lättare att se siffrorna på bingobrickan, och så är det kanske lättare att höra bingoutroparens röst om denne inte överröstas av roslig rökhosta från alla lokalens hörn.

Bingo!

Sponsrat inlägg

14 Kommentarer till “Bingo! hördes det över hela bingohallen och alla vände sig om”

 • Em says:

  Bingo kan vara rätt kul i rätt sällskap. 😀

 • Em says:

  Sv: Numera är klientelet annorlunda på Åreknuten. 😀 Jag kommer ihåg att jag inte vann på bingo, men en väninna och jag hade jätteroligt – vi gjorde så några gånger som förfest innan vi gick ut. 😀

 • Gun says:

  Jag har aldrig spelat bingo. Om inte bingolotto räknas då förstås.:)

  Sv: Men du målar väl naglarna ibland? Jag har ett svagt minne av några svarta naglar jag sett på bild här.;)

 • Sandra says:

  Haha!
  Halkade in här av en slump, och VAD jag känner igen mig i det du har skrivit om bingon.
  Inomhusrök, tanter och bingopennor har jag fortfarande svårt för efter att blivit medtvingad av mamma några gånger som liten. Usch.

  Ha det fint, skojig blogg 🙂

 • Ida says:

  Sv; Ja för jag har pratat med säkert 4-5 olika denna vecka från FK och INGEN har en ANING om varför det har dröjt. Och det är ju inte det minsta deras problem, lixom. Jag frågade en tant idag (ja hon får heta tant) om hon tänkte ringa runt till alla ställen jag hade räkningar hos och förklara att det är deras fel och hon ba (drygt) ”Nej sånt gör vi givetvis inte!”… NÄHÄ, det menar du inte? Så otippat. *suck*

  Jag har bingolottat några gånger, det var väl uppesittarkväll senast (jul eller nyår eller jag minns inte) och kanske nångång i våras.. har inte heller vunnit nåt nångång. Buuu!

 • Ida says:

  Blev det någon mat? : )

 • Ida says:

  sv: Tack, jag går nu under namnet Prins Ida Furin ^^ (tydligen)

 • Nathalie says:

  Haha visst har jag det! Helt galet egentligen, men sååå värt det 😀

 • Em says:

  Sv: Jag är förkyld, så jag tar en dag på/i soffan. Sen får det bli andra bullar. 😉

 • Camilla says:

  Testat bilbingo? Riktigt trevligt faktiskt 🙂

 • Ida says:

  Sv: Jag håller helt klart med dig!

 • Camilla says:

  Uj, åk med din kompis vetja! Kanske för ,han/hon tur med sig som smittar av sig på dig? 😀

  Den massageprylen har jag också fått, den grönvita 🙂 Har fått blogga-om-oss-och-få-prylar-paketet, men jag blev kontaktad och fick välja ett gäng prylar själv att testa och skriva om i bloggen. Valde tyvärr den där massagerollern. Men barnbesticken jag fick hem var en hit! 🙂

 • Ida says:

  Klart jag orkade läsa!! Man får ju vara glad att det faktiskt finns folk som läser och kommenterar trots att det är så fint väder, haha! ^^ Oj, det var mycket pengar.. jag tror jag aldrig fått ut över 10.000. Nånsin. Trots att jag jobbat. Som lärare i tre år. Laaaame! Nu var det dock länge sen jobb.. : (

 • Ida says:

  Nej det är ju sant.. jag har aldrig vant mig vid lyx så jag har aldrig behövt vänja mig AV med den.. ^^ Jag jobbade halvtid under dessa tre år och hade sjukpenning på halvtid, tjänade väl ca 5000 på jobbet och fick typ 4000 från FK.. Och knappt det ibland. Heja! Man kände sig ju värdefull… nog för att jag är outbildad men det borde väl inte gjort mitt arbete mindre lönsamt? Ändå? Inte för SÅ lite pengar iaf… Speciellt sista året när jag var den ENDA anställda och JAG hade ansvar för all lunchlagning, mellis, raster, fritids, bild, musik, allt städ på heeela skolan, gå till simskola m.m. Helt sjukt!! 5000 spänn i månaden! Jag skäms!

Skriv en kommentar

CommentLuv badge