Styra hemmet från iPhone

När jag först skaffade min iPhone så tänkte jag att det skulle vara riktigt bra med en app som gjorde att jag kunde styra olika saker i mitt hem. Tänk att kunna tända belysningen på nedervåningen och ute när det mörknar, även om man sitter på övervåningen. Nu är ju inte det helt omöjligt om man har en vanlig fjärrkontroll med några fjärrströmbrytare. Men tänk då om jag inte är hemma och vill tända så jag möts av gårdsbelysning och ett upplyst hem när jag kommer hem? Eller varför inte starta upp motorvärmaren på bilen?

Nu har jag hittat på den där prylen som gör allt det där möjligt. Den finns på www.smartasaker.se och heter TellStick. Det är en USB-sticka som man pluggar in i datorn och sen kan man styra elektronik via fjärrströmbrytare med datorn, eller via Internet. Hur smidigt som helst.

Vill ha!

3 Kommentarer till “Styra hemmet från iPhone”

 • SmUlander says:

  Jamen visst är det så. Det måste ju löna sig att handla på det viset.
  Men att inte behöva lägga tid på sånt som åka iväg, traska i butik och allt vad det innebär… Inte alltid man har just den tiden över.. Speciellt inte den dagen man själv går tillbaka och börjar jobba heltid… 2 barn, dagis och hushåll. ALLT som spar tid är alltid välkommet.
  Sen måste jag erkänna att jag är så fruktansvärt dålig på att hålla mig till ”listan” när jag går i butiker… Dessa 129kr som de tar för att plocka och köra hem täcker inte på långa vägar förlorad tid, bensin och SPONTANköp. Att det ska vara så svårt att låta bli… ”Det är så bra pris”… ”En sån där kan va bra att ha”…

 • Helt fascinerande! Tänk vad det finns och vad man kan göra med dagens teknik. Jag önskar mig en städrobot i födelsedagspresent.

  Ha en skön helg!

 • junitjej says:

  Det där är absolut en grej för min man. Han är en tekniknörd.

Skriv en kommentar

CommentLuv badge