Stå på flera ben om du vill stå stadigt!

Jag läste precis lite tips om hur man boostar sin karriär med hjälp av Facebook och sociala medier. Jag tror det är bra att ha lite bredd och inte låsa in sig på att enbart använda Facebook. Sen tror jag även att det är bra att dela upp privat, intressen och jobb. Jag har t.ex Facebook och där är jag väldigt privat och har bara sådana som jag känner som vänner där. Internet är ett av mina intressen och det är både kul och givande att skriva och blogga, så den här bloggen får tillhöra mina intressen. Jag har även fler bloggar med annan inriktning. Om jag skulle lägga mer av intressen eller jobbrelaterat på Facebook så skulle jag välja att göra det genom att skapa en Facebook sida. Twitterkonton har jag flera stycken beroende på syftet med dem. Ett privat, ett för intressen och ett internationellt.

Om det är rörigt att hålla isär och uppdatera allt? Nä, jag använder ett verktyg som heter HootSuite där jag länkar samman alla mina konton och kan administrera dem från ett ställe. Där kan jag dessutom tidsinställa inlägg så jag kan koncentrera ”jobbet” med att uppdatera till kortare perioder när det passar men ändå få uppdateringarna utspridda över tiden.

Hur som helst så tror jag att dem flesta kan ha fördelar av att använda internet på rätt sätt. Är man småföretagare så är det viktigt att finnas med sin företagsidentitet som hemsida och kanske även på Facebook. Är man vanlig arbetstagare så kan man ha en blogg med lite mer professionell inriktning som visar upp vad man är bra på. Det blir ett dynamiskt CV.

3 Kommentarer till “Stå på flera ben om du vill stå stadigt!”

 • Svorskan says:

  Det beror ju också på VAD man jobbar med. Själv är jag inte beroende av Internet på jobbet (om man inte tänker på användandet av Internetbank, Skatteverket etc :D). FB kan man ju ha två konton, jag har enbart FB som Svorskan, men skulle kunna ha ett för mig privat också. Jag tycker också det är viktigt att skilja på de olika. Eftersom dottern är rätt så officiell skulle jag ALDRIG vilja säga för mycket om mig som privatperson (även om många verkar tro att de vet mycket :D).

 • Hej,
  Kul att du tyckte artikeln i Aftonbladet var tillräckligt intressant att blogga om. Jag tycker att du har kloka synpunkter om Facebook. Till skillnad från Nina Jansdotter tycker jag att det är ganska självklart att man kan hålla semesterbilder undan professionella kontakter på Facebook. Det kräver att man lär sig sekretessinställningarna och kollar av så att inga förändringar har gjorts en gång i månaden. Men utöver det är det faktiskt inte så svårt att hålla sina olika sfärer i livet separerade på Facebook.

  Däremot håller jag med om att småföretagare bör skaffa sig en Facebook Fanpage. Bums! Det motsvarar att ha en annons på Gula Sidorna, som man hade förr, men det är gratis:-)

  Jacqueline Kothbauer
  Författare till boken ”Mediababe – nio steg till framgång med hjälp av media”.

  • Patrik (Admin) says:

   Jag ska nog kolla in den där boken du har skrivit 🙂 Kunskap från andra genom böcker är aldrig fel…

Skriv en kommentar

CommentLuv badge