Att knyta ihop säcken, hantera alla konton på en plats

När man har en internet-närvaro så är chansen ganska stor att man samlar på sig en del konton som ska uppdateras. Det är bloggen, Facebook, Twitter, MySpace och en massa annat. Hur kan man då göra för att länka ihop allt och sköta en stor del av uppdateringarna från ett och samma ställe? Kanske skulle det vara skönt att kunna tidsinställa veckans Facebook uppdateringar så vännerna tror att man hänger där fastän man har ett liv?

Ett program som jag själv använder är HootSuite och det klarar av att göra precis alla de saker som jag tidigare nämnde. Bland annat så har jag kopplat RSS-flödet från min blogg till HootSuite, så när jag  uppdaterar min blogg så postar HootSuite automatiskt den uppdateringen till min Twitter. Naturligtvis kan man även välja att posta till Facebook och MySpace om så skulle vara. Har man en Facebook sida så kan man även ställa in så inläggen postas automatiskt även där. Man kan även dela upp det så att det man postar i bloggen postas på Twitter och det som postas i Twitter postas i sin tur på Facebook. Valmöjligheterna är näst intill obegränsade och det är nog ens fantasi och kreativitet som sätter gränsen i första hand.

När man är inloggad i HootSuite så ser man sina konton i olika flikar. Sen är det bara att byta flik om man vill skifta mellan olika Twitterkonton, Facebook eller liknande sidor. Som jag tidigare nämnde så kan man även skriva inlägg som man tidsinställer. Då kan man fixa hela veckans uppdateringar på en trist söndagseftermiddag om man vill. Man kan även markera flera konton att posta en uppdatering i, på det viset kan man få samma uppdatering direkt i både Twitter och Facebook.

Testa själv, HootSuite kostar gratis upp till ett visst antal konton så de flesta klarar sig ”utan kostnad”

 

4 Kommentarer till “Att knyta ihop säcken, hantera alla konton på en plats”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge