Guide till Affiliateprogram

Affiliateprogram är samarbetsprogram där företag (annonsörer) betalar för att man marknadsför åt dem. Det finns lite olika sätt att få ersättning och man kan ofta få betalt per annonsvisning, per klick eller per försäljning. Som det ser ut i dagsläget så är det vanligaste att man får betalt per annonsvisning. Dvs man får inget extra för att annonsen visas många gånger, men så snart någon klickar på annonsen och sedan gör ett köp så får man provision. Provisionen kan vara procent av köpebeloppet eller en fast summa.

Bäst utdelning på annonserna får man om man försöker anpassa utbudet av annonser till den målgrupp av läsare som man har på bloggen. Har man en teknikblogg så är det bra att ha annonser med teknikinriktning och har man tränings eller hälsoblogg så är det naturligtvis bäst med annonser med den inriktningen.

Tänkte presentera några av programmen som finns på marknaden och berätta lite om dem.

TradeDoubler är en tjänst som erbjuder ett stort antal annonsörer så oavsett vilken inriktning man har på bloggen så går det att hitta något som passar. Ett urval av annonsörer som man kan välja mellan:

Telia, Tre och Applestore. Perfekt om man har en teknikblogg.

Bodystore, Gymgrossisten och Bokus. Perfekt om man har en blogg inriktad på träning eller hälsa.

Rapunzel of Sweden, Nelly.com och Beauty Planet. Perfekt om man har en blogg med inriktningen mode och skönhet.

Utöver det så finns det program i alla smaker allt från resor och hotell till prylar och spelsajter. TradeDoubler är ett givet val om man vill knyta bra annonsörer till sin blogg.

Affiliator.se är också en tjänst som erbjuder ett flertal annonsörer, även om utbudet inte är lika stort. Presenter, elavtal och spelsajter finns bland utbudet. Ett urval att välja mellan är:

TopFormula, Träningspartner och Lepigen. Passar bra om man har en blogg med inriktning på träning och hälsa.

Smarta Saker, elskling.se och Sector alarm. Passar bra om man har en blogg med inriktning på hemmet och heminredning.

Homeparty.org Här hittar du affiliateprogrammet för Lustjakt.se. Det här är ett affiliateprogram som betalar riktigt bra och man får 20% i provision om någon handlar via länken. Dessutom så blir man ”VIP” kund så man handlar 20% billigare själv. Lustjakt har ett helt sortiment för lust och glädje och det går att hitta allt från batteridrivna kaniner till läckra outfits.

Det var tre bra program och tre möjligheter att få lite extra klirr i kassan i från bloggen.

En Kommentar till “Guide till Affiliateprogram”

  • Vilken bra guide! Jag är med i de två första. 🙂
    Frossle är också ett riktigt bra program om man vill tjäna pengar på bloggen.

    sv: Tusen tack för att du har tagit dig tid att leta tag i en länk. Länken hjälpte mig lite i att försöka ställa in i Photoshop. Men jag hittade tyvärr inte riktigt hur jag skulle göra, så jag vet inte om problemet är löst. Men jag har faktiskt inte tänkt på att problemet kan ligga där – i Photoshop. Jag trodde snarare att det var i datan. Men jag kanske ska ta och tänka om nu. 😉 Allt med datan har jag ju redan prövat.
    Adara Magazine – din bloggtidning på nätet! nyligen inlagt…Bstore tävling – 10st vinner varsitt smycke!My Profile

Skriv en kommentar

CommentLuv badge