Självklart ska kungen ha mer pengar

I aftonblaskan går det att läsa att kungen vill ha mer pengar till Hovet, bland annat för den ingifta prinsens utbildning. Helt ok tycker jag, för behöver kungen mer pengar då ska han få det. Tittar man bland kommentarerna så är de flesta negativt inställda till att kungen ska få mer pengar. Fast det är ju ingen ovanlig inställning i det här landet, får grannen löneförhöjning så slår avundsjukan till direkt och det blir gnäll då också.

Hur som helst så är kungahuset bra representanter för Sverige och vad har vi för alternativ som ens kommer i närheten? De politiker som kommer och går vart fjärde år är väl mer pinsamma än bra förebilder om man ska se det ur ett representativt perspektiv.

En stor kostnad är drift och underhåll av alla slott och vad är alternativen till det? Det är knappast någon privat ägare som har råd att underhålla ett slott och ha det som bostad, så alternativet skulle vara förfall eller så något företag som gör om slotten till konferensanläggningar och hur kul är det?

Nä, ge kungen mer pengar och sluta gnäll…

En Kommentar till “Självklart ska kungen ha mer pengar”

  • Gun says:

    Jag håller med, och ska vi ha ett kungahus så får det ju lov att kosta också. Kommentarerna i Aftonbladet är för övrigt oftast otroligt deprimerande. Man förlorar tron på människan när man läser dem..

Skriv en kommentar

CommentLuv badge