Jobbig kombination

Det måste vara jobbigt att ha en kombination av nyfikenhet och en virusbenägen dator (pc med Windows) om man har Facebook. Mest hela tiden så är det varningar om att man inte ska klicka på det ena och det tredje för då får man virus som stjäl alla ens uppgifter, pengar på banken, pengar i madrassen, toalettpapper och nubben till sommarens sill. Om man skippar nyfikenheten så behöver man ju inte klicka på allt skit som dyker upp från ”vännerna som klickat” i loggen. Har man sen en mac så är väl risken minimal att man drabbas av virus. Jag har då inte drabbats av ett enda virus på snart fyra år med mac och utan antivirusprogram.

6 Kommentarer till “Jobbig kombination”

 • Camilla says:

  Förstår mig inte på de som klickar på allt de ser och som även går på sånna där mail om att de kan få en miljon från nån okänd i Uganda bara de skickar sitt kontonr. Tänker inte folk alls?

  Och..snacka om nyheter..aaah..vad hette han som var med där? Stellan? Var tog han vägen?
  Camilla nyligen inlagt…Nervöst!My Profile

 • Karin says:

  Men rätt många av de där varningarna är ju falsklarm också… 😀
  Fast det är klart…. – Nog skulle man väl bra gärna vilja ha en Mac förstås…
  Annars fortsätter ju jag propagera för mer användande av Linux också.
  Ju mer jag har testat det, desto bättre gillar jag det.
  För de flesta vanliga datoranvändare (De som surfar, mailar, facebookar och betalar sina räkningar) skulle det vara ett alldeles utmärkt alternativ till Windows. 🙂
  Nya Mint 10 beter sig väldigt likt Windows när man använder det, men utan många av Windows problem. 😉
  Tack för att du berättade om dina inställningar, och att du fick mailsvar igår!
  Nu verkar jag till och med ha fått rätt färg på mina svar i bloggen. 😀
  Karin nyligen inlagt…Jag velar…My Profile

 • Gun says:

  Jag skulle ju ha en Mac när jag köpte nästa dator, men så gick min sönder, och inte hade jag råd med en Mac då. Förstår att det är skönt att slippa alla problem. Ön är jag nöjd med min pc, men jag vet ju att problemen kommer snart..

  Sv: Bra idé, det vore inte mer än rätt, och då skulle det nog gå undan med intyget.
  Det bästa vore ju att få ett jobb och slippa a-kassa, arbetsförmedling och alltihop, men nu är det inte så än tyvärr.

 • Svorskan says:

  Som tur är så är jag inte särskilt nyfiken av mig, så jag klickar mig inte in på så mycket ändå. 🙂

  • Karin says:

   Svorskan är klok hon! 🙂
   Lika klok har jag också varit hittills i alla fall.
   Om man är lite skeptisk, så kan man klara sig även med en PC. 🙂
   Här har det gått bra, men jag har ju fått hit en del ”offer”… (Om det är Facebookoffer låter jag dock vara osagt. – Jag tror man ska ha en väldig otur, och ett rätt dåligt virusskydd om man ska råka riktigt illa ut där faktiskt.)
   Karin nyligen inlagt…Jag bara älskar Rusta!My Profile

 • Camilla says:

  Tack för mattip 😉 Pölsa, var nog en evighet sen jag åt det! Däremot äter vi blodpudding rikigt ofta då det är lillens favoritmat (är något less!).

  Tack även för tips om hur jag ska bli av med +7! Tror du det någonsin kommer att hända? Känns tveksamt ;/
  Camilla nyligen inlagt…Förslag!My Profile

Skriv en kommentar

CommentLuv badge