Bloggaward

För några dagar sedan fick jag en Bloggaward av Ina som hon motiverade så här: Patrik – Mannen som hjälpt mig SJUKT mycket med min nya blogg. Och då menar jag S-J-U-K-T mycket! Han måste vart överklycklig över att få haft 12 dagars semester då jag själv var på semester i Florida.. HAHA

Bloggawarden innebär också att jag ska skriva åtta saker om mig själv som ni förmodligen inte visste om. Dessutom ska jag dela med mig av Awarden till åtta andra bloggar.

Åtta saker om mig:

 1. Ett av mina stora ”intressen” är personlig utveckling och jag har som mål att försöka förbättra mig själv, lära mig av dumheter och utvecklas i positiv riktning mest hela tiden. Att hitta på åtta saker att berätta om mig själv, kan också vara en utmaning ur perspektivet personlig utveckling.
 2. Ett av områdena som jag har bestämt mig för att förbättra och utvecklas inom är att få saker och ting gjort, istället för att skjuta upp en massa. Just den här punkten tänker jag ta tag i och göra något åt i morgon (Så sa jag igår också).
 3. Jag har inga laster. Faktiskt inga laster alls, jag tittar inte ens på tv och jag är inte beroende av min blogg, därför uppdateras den ganska sällan ibland.
 4. Jag gillar känslan av att vara oberoende och att inte styras av andra. Därför passar jag inte bra som anställd och jag är varken med i a-kassa eller fackförening, dom har ändå en massa regler man måste rätta sig efter och det ”kostar” mer att rätta sig efter deras regler än att klara sig själv.
 5. Jag läste en av storbloggarnas bloggar härom dagen och hon tyckte att det var lite jobbigt att inte veta från månad till månad hur mycket man kommer att tjäna. För mig var det tvärt om under den korta period jag varit anställd, det var jobbigt att veta månad efter månad hur lite man skulle tjäna i förhållande till hur mycket tid man spenderade på jobbet. Ändå hade jag ganska bra lön med Svensson mått mätt. Visst, det trillar in mindre med slantar nu, men jag har all tid i världen så livskvaliteten är betydligt bättre.
 6. Jag har en ”kan själv” attityd som gör att jag ser möjligheter istället för omöjligheter och jag har faktiskt inte gått bet med något än så länge. I alla fall inte vad jag kan komma på…. Och då har jag ställts inför en hel del utmaningar och gjort en hel del saker. Det kan handla om allt från att laga en lustig maträtt till att laga en motor till en maskin på 8 ton. Laga som laga…
 7. När jag startade mitt första företag var nog de flesta som bloggar idag nyfödda eller i full färd med att lära sig att gå.
 8. I kväll när jag gick en powerwalk på närmare en mil så såg jag fyra rådjur och två älgar. Det är sånt som springer här utanför knuten.

Inte lätt att hitta åtta saker om mig, eller i alla fall inte lätt att hitta åtta saker som jag vill dela med mig av i bloggen. Nu ska jag göra ett försök att dela ut blogawarden till åtta andra bloggare.

 1. Kaffehörnan är given när det gäller att få en Bloggaward, i hans blogg är det alltid något projekt på gång. Tror faktiskt att hans blogg är den enda som jag läser som är skriven av en kille.
 2. Adara Magazine Ida har en blogg som har ett tidningsstuk och en massa spännande läsning som gör att den sticker ut från mängden.
 3. Kawrt-nee är ytterligare en Ida som bloggar. Den här bloggen är helt oförfalskad om Ida och katten Bellas liv. Om jag bara skulle få läsa en enda blogg och ingen mer så är chanserna stora att jag skulle välja just den Idas blogg.
 4. Hörni Gun har en bra blogg och om man någonsin funderat på någon har hört gökorna, då är det rätt blogg att läsa. Man kommer nog aldrig att få veta sanningen om gökorna, men vad gör väl det? Man kan också inspireras av Guns kreativitet och skapande. Just nu gör hon en massa pyssel av lera, men hon målar och donar lite emellanåt också. Ibland tar hon även på sig sin rosa hatt och beger sig till huvudstaden.
 5. Liie.se är också en inspirerande blogg och den drivs av Liie som är en driftig och ambitiös tjej som just nu håller på att starta upp ett företag där hon ska tillverka smycken och sälja i sin webbshop. Och jag är övertygad om att det kommer att gå bra, för hon har precis rätt inställning och det är sånt man kommer långt på.
 6. Jonnajinton.se Det vanliga är att tjejer som bor på landet önskar att dom bodde i storstaden och så snart de får chansen så flyttar dom dit. Jonna gjorde tvärt om, hon bodde i Göteborg men flyttade till Grundtjärn som ligger någonstans så långt norr ut att det säkert är svårt att föreställa sig om man pratar Skånska eller nåt. Den här vintern har Jonna haft ungefär samma hobby som mig, att mata kaminen med ved för att slippa frysa. Om man nu kan kalla det hobby när det är något man måste göra för att överleva. Kul med en tjej som går mot strömmen och gör som hon vill.
 7. Hermansro är en blogg som skrivs av Karin. Hon är också en sån där tjej som ”kan själv” och hon ger sig gärna in i en dators innersta och försöker bota den efter skadliga virusattacker.
 8. Svorskan Gillar säkert att få awarder, men hon har som policy att inte delta i dem eller föra dem vidare. Oavsett vad så har hon en underhållande och läsvärd blogg så hon får den här Awarden ändå. Hon har även inspirerat sin dotter som börjat blogga och det ser lovande ut även för henne.

 

13 Kommentarer till “Bloggaward”

 • Ida says:

  Åh… jag blir lite rörd, vad fint skrivet! : ) Tack! Får se om jag ”orkar” knåpa ihop nåt själv… nu är showerna slut och jag likaså, ungefär! Har haft en fantastisk helg och nu väntar jag med spänning på att se kort som folk tagit : D

  Kraaaam!
  Ida nyligen inlagt…2 x show tonite!My Profile

 • Ida says:

  sv: Nä om det ändå vore så väl, man har repat sen i januari och nu är det över på en helg…. : / Skulle gärna turnera eller nåt, vi har ju en färdig show lixom! Hade varit asroligt!! : ) Sen har jag andra projekt på gång, spelningar med syrran t.ex… några inbokade i vår/sommar, lite bröllopsfester & annat kul, studentbalen i stan t.ex : ) Yey!
  Ida nyligen inlagt…2 x show tonite!My Profile

 • Svorskan says:

  Hahahaha! ”Hon har även inspirerat sin dotter…”

  Bra skrivit och du bekräftade lite intrycket jag har fått av dig. Då tänker jag på entreprenör-andan, träning OCH njuta av naturen. Håller med dig i mycket också, även om jag fegar och inte vågar låta bli just a-kassan.

  Jag bockar, niger och tackar – kanske jag använder awarden – kanske inte. Men det vet du ju redan.

  God morgon!

 • Karin says:

  Jag niger och bugar. TACK! – Men säger ändå som Svorskan. Vi får se om jag använder mig av den.
  Jag har tackat nej till så många awards, att det nästan skulle kännas taskigt mot så många andra att acceptera den här. 😀
  Skulle vara det där med personlig utveckling som kan få mig att ändra mig möjligtvis. 😉 – Jag gillar ju också sånt.
  Skulle verkligen behöva jobba mer på din punkt två jag också…
  Karin nyligen inlagt…UFO-n blev plötsligt lite mer trovärdigaMy Profile

 • Gun says:

  Tack snälla, vad kul. Hahaha, rosa hatten.. den glömde jag sist jag var dit.;) Jag kanske gör den där utmaningen, men hur som helst känner jag mig hedrad.:)

  Personlig utveckling intresserar mig också, men endast i syfte att må bättre. Punkt två stämmer in på mig också! Laster har jag många, men så länge det handlar om semlor och sånt så står jag ut.;) För övrigt skulle jag gärna vilja vara lite mer som du. Ärligt talat så är jag det redan lite grand innerst inne, men vet inte hur jag ska leva ut det. Jag har t.ex annat jag hellre vill göra än att vara anställd, men har inte förstått hur jag ska få ihop det, rent ekonomiskt. Och så är jag en fegis, med stort behov av trygghet. Vilket inte riktigt går ihop med mitt behov av frihet..

 • Grattis till awarden, kanske man säger.

  Det var intressant att läsa de 8 sakerna om dig.

  Ha en skön kväll!
  Cecilia, Livsstilsdesigner! nyligen inlagt…Gissa känslan!My Profile

 • Camilla says:

  Säger som Cecilia, det var 8 intressanta fakta om dig 🙂 Önskar jag med kunde säga att jag inte har några laster, har dem i överflöd måste erkännas. Svag karaktär du vet 😛
  Camilla nyligen inlagt…BottendagMy Profile

 • Ina says:

  Otroligt intressanta svar!! 🙂 Dig skall jag ge fler blogawards i framtiden 😀 😛
  Ina nyligen inlagt…!My Profile

 • Fyra rådjur och två älgar!? Det var inte dåligt hörru! 🙂

  Tusen tack för awarden – så snäll du är! 😀
  Jag ska försöka hinna med att skriva åtta saker om mig med, annars var det i alla fall kul att läsa om dig! 🙂

  Vad kul att du läser det jag skriver även om du inte kommenterar. Tänkte faktiskt på det för någon dag sedan, att det var länge sedan jag sett någon kommentar från dig. Uppskattar verkligen dina kommentarer! 🙂
  Men jag har själv varit dålig på att kommentera, så har lite att ta igen både vad gäller att läsa och svara på kommentarer framöver.

  Hoppas du får en fin onsdag!
  kram
  Adara Magazine – din bloggtidning på nätet! nyligen inlagt…Exklusiv förhandsvisning av filmen SCRE4MMy Profile

 • Ina says:

  Tack:) känns skitkul m tanke på att jag just vart på en dyr semester samt att hela 2010 var ett ekonomiskt bakslag pga låga löner då jag jobbade i gbg… Är så jäkla glad nu:)
  Ina nyligen inlagt…!My Profile

 • Liie says:

  åh men gud vad snälla ord, TACK vad glad jag blir! gillar för övrigt punkt 4 5 och 6, känner igen mig så! vill så himla gärna gå ur facket men både mamma och pappa och resten på jobbet säger att jag borde vara kvar och eftersom jag inte kan någonting alls om det så är jag kvar.. Tycker dock det känns himla onödigt att betala för något jag aldrig använder liksom.
  Liie nyligen inlagt…Det finns en anledning till varför jag varit så hemligMy Profile

 • Ina says:

  Det funkar klockrent! Jag är superkär i den lilla grejen!:) Bara knipsa fast lilla grejen på tröjan, stoppa i lurarna och sedan lägga ifrån sig mobilen och låta den streama musik till ditt headset några meter ifrån. I loooove!:D
  Ina nyligen inlagt…TröttastMy Profile

 • Jonna says:

  Åhh men tack!! Vad glad jag blir! Vad fint skrivet!! 🙂 🙂
  Kul att få en liten blog award!! =))

  Ha det så bra!
  Kram / Jonna

Skriv en kommentar

CommentLuv badge