En halv mil i benen

Nu har jag sprungit min första halvmil för i år. Det gick helt ok utan vila eller gång och tog ca 30 minuter. Blev inte ens trött så jag skulle nog klara en mil på timmen om jag skulle testa. Får se om jag testar det nästa vecka…

 

 

9 Kommentarer till “En halv mil i benen”

 • Ina says:

  Hurtbulle!:D Det var riktigt duktigt gjort =)

 • Ina says:

  Känner du av 5 kilometarn idag då?=)
  Ina nyligen inlagt…Tjoho –My Profile

 • Ina says:

  Jag hade känt av lite ”tyngre ben” någon dag eller 2 efter att jag sprungit en halvmil för första gången på göööööörlänge.. men alla är ju olika 🙂
  Drar du milen nästa gång?:D
  Ina nyligen inlagt…Tjoho –My Profile

 • Kaffehörnan says:

  shit kalas grabben
  Du måste ju vara med i vår tävling
  Tema vår

  du skickar in en trevlig vårbild
  Ta upp kampen med tjejerna

 • Svorskan says:

  Det är högre fart än jag klarar av, men jag jobbar på saken. 😀
  Sv: As usual – svarade dig under eget inlägg.

 • Svorskan says:

  Sv: Jag har lättare för uthållighet, än att höja farten. Du verkar vara tvärt om. I och med att du tydligen gillar att springa, varför anmäler du dig inte till ett lopp? Det är motiverande när man ger sig ut på rundan. Jag letade upp ett träningsschema för halvmara. Tyvärr har marathon.se börjat ta betalt för sina träningsscheman, men jag Googlade. Nu måste jag lägga mer krut på att få upp flåset framöver, men med tanke på att jag har ”åldern inne” så kommer jag nog inte att kunna uppnå någon tid att skryta med. Men bara man kommer i mål på långdistanser så gör man faktisk mer än de flesta.

 • Svorskan says:

  Sv: Men även om du inte gillar att springa bland folk (det gör inte jag heller, så skall jag springa något lopp blir det i Landskrona, det är ingen publik att tala om), så är det viktiga motivationen man får INNAN, sen hur loppet går spelar egentligen mindre roll, för så fort man är över mållinjen får man ändå komma på ett nytt mål. Men 6,44km/t i fart kan väl inte vara rätt? Du har räknat fel eller skrivit fel, det är ju snabb promenadtakt. Eller missförstår jag dig?

 • Svorskan says:

  Sv: PS! Jahaaa. Du tog 6min 44 sek per kilometer. Nu har jag inte räknaren här och tar mig inte tiden att räkna om, men det borde bli runt 1t och 5 minuter på milen? Det är ju enormt bra när du i tillägg känner som du gör efteråt!

 • Svorskan says:

  Sv: Du tänker rätt. Man skall kunna prata och springa samtidigt när man springer riktigt långt. Vill du träna till halvmara eller mara, så är det bra att träna på att springa andra halvan av rundan fortare än första. Det man kallar ”negativ start”. Det tränar uthålligheten mer, utan att man behöver öka distansen så mycket i första hand. Helmara tränar man ju inte direkt, man brukar som längst att springa 30 km under några träningspass. Halvmara likadant, då springer man några pass som är rätt nära 21km och ett eller två som är 21km. Annars växlar man på långdistans och kortare pass. Det största felet man gärna gör är att träna för mycket på långdistans så att man blir övertränad innan ett lopp.

Skriv en kommentar

CommentLuv badge