Människor och grisar

Kom att tänka på en sak gällande däggdjur. De flesta däggdjur kan kontrollera sitt intag av föda så de endast äter det som dem behöver även om tillgången på föda är större än behovet. Däremot sägs det att om en gris får tillgång till för mycket föda så äter den ihjäl sig. Hur långt är då steget mellan gris och människa? För visst är det så att en stor del av de livsstilssjukdomar som man dör av idag är relaterade till kosten och kostvanorna. Övervikt är vanligare än någonsin och egentligen kan man då säga att människor och grisar äter ihjäl sig om tillgången på mat är större än vad behovet är. För mig är det färdiggrisat, jag äter det jag behöver vilket innebär att mina portioner är ungefär hälften mot tidigare. Men visst ska du ha lite mer? frågar andra när man blir bjuden på mat. Det är ju synd att spara. Då tänker jag att det är ju synd att äta ihjäl sig också. även om det kanske tar en stund innan man når dit.

Nu har jag nått en hälsosam vikt på mindre än ett kvartal och mår bättre än någonsin ( i alla fall på många år) Klarar konditionsträning i över en timme utan problem och mitt blodtryck är numera normalt istället för för högt.

2 Kommentarer till “Människor och grisar”

 • Camilla says:

  Vad kan jag säga..nöff? :/
  Camilla nyligen inlagt…Hemlis!My Profile

 • Ida says:

  Haha! Intressant.

  Bra jobbat förresten. Och tack för den fina kommentaren i min blogg igår.
  Och angående vädret idag så blir man ju inte klok på det. Blir till å stanna
  inne, iaf tills det är dags att möta min karl vid tåget ikväll, tur att det
  bara är tio minuter bort… hoppas det blir torrt! ^^
  Ida nyligen inlagt…Väder alltsåMy Profile

Skriv en kommentar

CommentLuv badge