Människor och krabbor

Temat fortsätter med människor och djur och nu är både grisar och apor avverkade så nu dyker vi ner i vattnet och hittar en krabba eller två. Det sägs att om man stoppar en krabba i en hink så kan den klättra ur till friheten om man inte har locket på. Om man däremot stoppar i flera krabbor i hinken så behövs inget lock. Den krabba som försöker ta sig ut till friheten kommer hela tiden att hållas tillbaka av de andra krabborna i hinken. Vad har då det här med människor att göra? Jo, människor har en tendens att fungera på samma sätt. Varje individ kan i stort sett nå hur långt som helst och ta sig ”ur hinken” men ofta är människorna i ens omgivning riktigt bra på att hålla en tillbaka. Skulle du? Men du kan väl inte? Vilken tur du hade? Men är inte du lite överviktigt? Men du som är så mager?  Med din ekonomi? Din faster försökte minsann och se hur det gick för henne. En del gör allt för att leva upp till jantelagen och sätta osynliga käppar i hjulet för andra.  Så om man hamnar i en hink med krabbor så är det inte alltid det lättaste att ta sig ut. Tänk om man skulle misslyckas, vad skulle svågern säga då?

En Kommentar till “Människor och krabbor”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge