Snart dags för vinterdäck igen…

Just nu regnar det ute men det är ändå i mitten av oktober och älgjakten har redan haft sin premiärvecka här. Det innebär att vilken dag som helt så kan man vakna på morgonen för att upptäcka att det har snöat på natten. Då kan det bli panik med vinterdäck om man inte varit förutseende att sätta på dem på bilen. Själv är jag en sådan som gärna är ute i sista minuten när det gäller att byta till vinterdäck, även om man egentligen gör klokt i att köra dem på barmark en tid innan snön kommer. Jag brukar inte förlita mig på att en verkstad ska ha tid att göra jobbet så jag byter alltid hjul själv. Ett garage, en domkraft och en mutterdragare så är det gjort på tio minuter. Skulle man välja att göra det manuellt med bilens domkraft och ett fälgkors så är det nog inte värt besväret att byta själv, då kan man lika gärna betala en verkstad för att göra jobbet.

Vinterdäck datum: Det är krav på vinterdäck från 1 december till 31 mars och det är tillåtet att använda dubbdäck från 1 oktober till 15 april.

Sponsrat Inlägg

Skriv en kommentar

CommentLuv badge