Att bo på hotell

Det händer att jag bor på hotell lite då och då, blir nog minst sex hotellnätter per år eller så. De önskemål jag har på ett bra hotell är bland annat:

Bra ljudisolerade rum så man inte störs av grannar eller livet utanför.

Dusch och toalett på rummet så man slipper samsas med alla andra gäster på morgonen.

Skön säng.

God frukost.

Grejen är ju den att oftast vet man inte riktigt vad det är för standard på hotellet innan man väl har bott där, visst det finns betyg och så men det kan ändå bli så fel ibland. Jag har bland annat råkat ut för taxibilar som tutade på gatan utanför hotellet hela natten, men också hotell som känts som att man hamnat mitt i en engelsk komedi typ Pang i bygget. Men överlag så är de flesta hotell hel ok eller till och med riktigt bra. Är man sedan beredd att betala några kronor extra och ta ett hotell i en välkänd kedja så brukar det kunna bli riktigt bra.

Utomlands har jag bara bott på hotell vid ett tillfälle, men inom Sverige så har jag faktiskt tappar räkningen på hur många nätter det kan ha blivit. Största rummet hade jag på ett hotell i Stockholm, rummet var på 60 kvadrat och hade även badrum med ett stort badkar. Bästa utsikten hade jag på ett hotell i Göteborg där jag bodde riktigt högt upp om jag inte mins helt fel. En gång var tanken att jag skulle bo på hotell i Jönköping men den gången var det en vän som bokade och då blev det vandrarhem. Fungerade det med, men jag gillar hotell bättre.

Sist men inte minst så bjuder jag på en bild med den fantastiska utsikten från hotellrummet när jag var i Tyskland:

Sponsrat inlägg

13 Kommentarer till “Att bo på hotell”

 • Kan jag betala lite mer för ett hotellrum så kräver jag samma saker som du. Men åker jag på semester till exempelvis Stockholm så försöker jag bo så billigt och bra som möjligt. Har ett mycket bra vandrarhem som jag föredrar. Det ligger helt centralt vid Slussen.
  Stefan Falkelind nyligen inlagt…Kan den jäveln sänka volymenMy Profile

 • Karin says:

  Hahaha!!! Helt underbar utsikt måste jag säga! 😉
  Lite liknande den vi hade från hotell Playa Honda på Teneriffa när jag var där på 80-talet. Men själva hotellet var bra, och hade en jättefin trädgård med pool och höga murar på baksidan, så man slapp se eländet. Höjde man blicken lite när man satt på balkongen så såg man havet, och man var alltså inte tvungen att titta på alla byggarbetsplatser som fanns där nedanför heller. 😀
  Karin nyligen inlagt…Trixar och dribblar…My Profile

 • Ida says:

  sv; Tycker inte alls det var en tråkig kommentar, den var väldigt bra tyckte jag! Ja det är väl det som livet går ut på, att göra det man vill & mår bra av. Vara med familjen och de som man älskar! Varför ska all status ligga i vad man jobbar med? Jobbet är inte LIVET för alla! Jag tycker att min hälsa och att jag har ett bra liv tillsammans med min kille m.m, är viktigare än att typ jobba jämt och tjäna sjukt mycket pengar. Jag lever hellre lite mindre lyxigt med honom, än badar i pengar själv… : ) Även om jag en dag kanske KAN gå upp i tjänst, behöver ju inte betyda att jag VILL det när det händer….? Man kan klara sig ändå, ekonomiskt… : ) (hoppfullt framtidstänk)
  Ida nyligen inlagt…Ta hand om er!My Profile

 • Ida says:

  sv; Haha, vad roligt… antar att den människan blev lite ställd… ^^
  Ida nyligen inlagt…Ta hand om er!My Profile

 • Ems says:

  Tack Patrik, jag mår som tur var bättre nu!
  Ja, jag känner lite så att – varför ”sunka till sig” ännu mer när man redan är lite sunkig på grund av sjukdomen.
  Jag brukar försöka pigga upp mig med en dusch, och fina (men bekväma) kläder. Kanske till och med ta på mig lite parfym för att piffa upp stämningen lite 😛

  Man blir inte friskare av att gå runt i jättegamla, slitna kläder med smutsigt hår och lukta svett. Så är det bara 😛
  Ems nyligen inlagt…Good night, sleep tightMy Profile

 • Sandra Ajax says:

  Härlig utsikt 😉

  Svar: tack snälla! Tror också jag kommer hitta någon, det mesta brukar lösa sig tillslut 🙂

 • Ina says:

  Hahahaha!! Älskar utsikten 😀
  Ina nyligen inlagt…GlöggisMy Profile

 • Hahaha vilken fantastisk utsikt! Jag gillar också hotell bättre än vandrarhem.. men då vill man ju helst att det ska vara fin utsikt också. 😛

  – När du kommer med kommentarer så är de alltid så himla smarta! Älskar att läsa dem! 😀 Nu kändes plötsligt frukostkassen mer värd prismässigt. Men det jag saknade mest var recept. Går jag själv och handlar så har jag en idé innan om att ”det ska jag använda till det”. Nu fick man annorlunda ingredienser och visste inte riktigt vad man skulle göra med allt. Men jag skulle gärna ta emot en matkasse i julklapp eftersom det är så tråkigt att lägga pengar på själv. Så för mig hade det nog passat bättre med en middagskasse med recept. 😉
  ADARAS.se – din bloggtidning på nätet! nyligen inlagt…Nya lösögonfransarMy Profile

 • Sheriilyn says:

  svar: Indeed. 😉
  Sheriilyn nyligen inlagt…Svarta nylonstrumpor med rutig gördel.My Profile

 • Kaffehörnan says:

  Hur är läget ikväll
  Jag var dagens tomte på en nätsajt förra veckan

 • Ems says:

  sv: det är redan gjort, alla som bor i huset har pratat om det och vi är överens om att ingen fått information om att det finns fukt/mögel i källaren. Så är vi i kontakt med hyresgästföreningen och hoppas på att det ska ge något resultat.
  Ems nyligen inlagt…Better than you.My Profile

 • Ida says:

  sv; Nä.. det värsta av allt är att jag är anställd, och inom handel ska man ha 100% OB på lördagar efter 12 (vi har öppet 10-18 då) och HELA söndagarna (då har vi öppet 11-17). Så det är sjukt. SJUKT. Inte ens jävla juldagen – röd dag – får man ob. Not a thing. Jag skäms nästan.
  Ida nyligen inlagt…Gårdagens rusta-för-vintern-shopping!My Profile

 • Ida says:

  SV: Tack! : )
  Ida nyligen inlagt…Arton.My Profile

Skriv en kommentar

CommentLuv badge