Föråldrad

Använder normalt Safari, men när jag bloggar i den här bloggen så har jag ett långt och krångligt lösenord för att logga in och det har jag sparat i Firefox, så när jag bloggar här använder jag Firefox för enkelhetens skull. Eller svårigheten.. Nu fick jag nyss ett meddelande att webbläsaren var föråldrad och behövde uppdateras. Sist jag uppdaterade så upptäckte jag att min Internetbank var föråldrad och helt plötsligt gick det inte att logga in där. Jag fick helt enkelt lov att avinstallera den nya fina webbläsaren och installera den som var lika gammal och skruttig som banken.

Sen gjorde banken framsteg och började fungera med webbläsaren Safari, men med ett meddelande att webbläsaren inte stöds, även om den fungerar. Så förhoppningsvis fungerar det i månadsslutet när räkningarna ska betalas.

Banken använder hängslen och livrem, för när man ska logga in ska man först göra det med bank-id, men samtidigt så måste man även ha en kod som man får via sms. Snart ska man väl springa runt huset tre varv och skrika ”jag är pank, jag är pank, låt bli min bank” också så att eventuella bedragare håller sig borta.

Det enklaste vore kanske att byta bank till en som stöder webbläsare och enkla inloggningar. Men då är det alltid något annat som inte är bra, höga avgifter tex.

Fast det finns en bank som faktiskt fungerar riktigt bra, men då laggar saldot på kortet istället. Det är inte så kul att komma in i affären och handla och tro att saldot på kontot även finns på kortet. Sen när man står i kassan så får man meddelandet ”Köp medges ej” Så kollar man saldot igen och där finns pengarna, men inte på kortet. Så får man vacker åka hem och sen göra om resan och betalningen dagen efter. Då fungerar allt som det ska. Men det är kanske bra, en inbyggd spärr mot impulsköp…  🙂

En Kommentar till “Föråldrad”

  • Karin says:

    Ha, ha, ha!!! Sådär skulle jag behöva ha det! (Med kortsaldot, och att handla alltså. ;)) Att springa runt huset och skrika har jag dock ingen lust med… – Men det kanske kommer snart det också…
    Karin nyligen inlagt…Stort TACK!My Profile

Skriv en kommentar

CommentLuv badge