Bingo, något för alla?

Bingo är nog spelet som kan passa nästan alla, gammal som ung. Traditionellt så har man åkt iväg för att spela bingo, i en bingohall eller kanske på bilbingo på någon lerig åker. I slutet på 1900-talet så förändrades allt och Bingolotto gjorde sitt intåg i de Svenska vardagsrummen, det blev möjligt att spela bingo hemma från soffan. Tusentals människor köpte sina lotter och vid utgången av de flesta affärer stod idrottsföreningarnas eldsjälar och sålde lotter. Nu tjugo år senare så har nog spelandet i TV-soffan tappat en stor publik, men många väljer istället att spela bingo via Internet med alla de möjligheter som det ger.

Jag trodde faktiskt att ”vanlig” bingo dött ut, precis som folkparkerna dött ut. Men där hade jag kanske fel, på sommaren brukar en hel del statusuppdateringar på Facebook avslöja att det finns fortfarande en del som åker iväg och spelar bingo, kanske på en lerig åker eller i en bingohall. Kanske borde jag också prova? Eller så ska jag helt enkelt hålla mig till bingo på nätet och spela från hemmets lugna vrå.

En Kommentar till “Bingo, något för alla?”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge