Fem frågor

Jag hittade några frågor hos Liie, så jag tänkte att jag gör dem jag också 🙂

1. Har du en budget för de olika shoppingkategorierna (kläder, mat mm)?

Nej, däremot har jag en budget för mina ”vanliga” utgifter som kommer på faktura. (Boende, telefon, bil osv.) Denna budget följer jag upp med när alla månadens räkningar har kommit, efter det vet jag hur mycket jag har över till ”Övrigt”. Tidigare så brukade jag anpassa inkomsterna efter utgifterna (rätta matsäcken efter munnen) men har testat en period nu med att anpassa utgifterna efter inkomsterna (Rätta munnen efter matsäcken) och det sistnämnda är riktigt tråkigt så jag ska återgå till det första alternativet 🙂
2. Vem har du helst med dig på en heldag på stan?

En speciell person, fast hon vill inte vara med mig en heldag på stan så jag spenderar min en heldag på stan själv. 

3. Berätta något om dig och shopping som du tror skulle förvåna.

Köpte kläder en gång, ganska mycket och dyra kläder och betalade med mitt kort. Dagen efter ringde kortföretaget upp och undrade om jag gjort ett större inköp till företaget på kortet, för det avvek från mina övriga normala inköp. Nä, svarade jag. Jag har bara köpt lite kläder…
4. Är du impulshandlare eller tänker du efter innan du köper något?

Jag tänker väldigt snabbt så det kan uppfattas som impuls om jag köper något, men ofta är det väldigt genomtänkt. Fast iofs köpte jag en ny bil på impuls förut. Då hade jag inte ens tänkt att byta bil…
5. Använder du rabattkoder/kuponger och medlemskort när du handlar?

Nä, jag använder inte rabattkuponger. Däremot händer det att jag googlar fram en rabatttkod om jag handlar på nätet. Och på nätet handlar jag det mesta jag köper idag.

5 Kommentarer till “Fem frågor”

 • Kul att få veta mer om dig! 🙂

  – Visst är det tråkigt vad mycket blogg.se krånglar! 🙁
  Haha men ändå mysigt! Skönt att HA badat i sommar i alla fall.

  Tack så jättemycket för dina tips! Jag ska till Drivhuset på onsdag så ska ta med lite frågor då. Men jag tänkte angående företagskonto, är det bäst att ha det på en helt separat bank eller är det smartast att ha företagskontot på samma bank som man har sina privata pengar på? Sen, vet du om Visma Enskild firma är ett bra bokföringsprogram? Jag tycker det känns skönt att få lite hjälp med all bokföring genom ett program men vet inte riktigt vilket som är bäst. Kör en testversion nu men har inte så mycket att testa eftersom jag inte har börjat fakturera än ^^

  Kram
  ADARAS.se – din bloggtidning på nätet! nyligen inlagt…Online provrum – i FlashMy Profile

 • Liie says:

  Det låter ju grymt att anpassa inkomsterna efter utgifterna, det skulle jag också vilja göra men det är inte alltid så lätt 😉

  Oj, håller kortföretagen koll på hur mycket man normalt handlar för? Lite bra iofs ifall kortet skulle bli stulet.

  Vad himla glad jag blir att du svarade på frågorna, jag tycker det är så roligt och intressant att läsa sånt här som man normalt kanske inte tar upp själv i sin blogg 🙂

 • sv: tusen tack för att du mejlade! Ska gå igenom den så snart jag är hemma! 😀
  ADARAS.se – din bloggtidning på nätet! nyligen inlagt…Sneak peak från plåtningenMy Profile

 • Camilla says:

  Själv är jag tant på allvar och har alltid massa rabattkuponger jag hivar fram. Tävlar oxå rätt mkt i tävlingar där man får kuponger på gratisprylar. Tex hos barnvetbast.se har jag tävlat till mig gratis bröd 😀 Så, det finns alltid några kuponger i min plånbok 🙂
  Camilla nyligen inlagt…MardrömsresaMy Profile

 • kaffehörnan says:

  Hur är läget med dig

Skriv en kommentar

CommentLuv badge