Syns man inte så finns man inte, eller?

Om man har en blogg, hemsida eller annan webbplats så vill man naturligtvis synas och ha besökare. Ett vanligt sätt att få besökare är genom referenser och rekommendationer, dvs. att någon skrivit något om en och angett en länk så besökare kan hitta dit. Effektivt på sitt sätt men vill man att någon ska hitta ens webbsida när dom letar efter den eller det man erbjuder så är det bästa att synas i sökmotorerna. Syns man inte i en sökmotor så finns man inte, i alla fall inte för de som söker. Det finns en hel del att tänka på om man vill att ens sida ska hamna bra till i en sökmotor. För allra helst vill man vara bland de första resultaten på den första sidan. Bästa matchningen på en sökterm med andra ord. Är det en populär sökterm så kan konkurrensen vara stenhård och då är det inte alltid det lättaste att ligga på topp. Under åren som jag haft den här bloggen så har jag experimenterat en hel del med innehållet i inläggen för att se hur det går att hamna bra till hos sökmotorerna, ibland har jag lyckats bra och andra gånger har jag lyckats mindre bra. Hur som helst så finns det en del inlägg om är flera år gamla som lockar besökare från sökmotorerna varje dag. I de fallen törs jag påstå att jag lyckats skriva sökoptimerade inlägg. Fast å andra sidan är kanske dessa inläggen lite tråkiga att läsa så man får nog inte snöa in för mycket på att skriva för sökmotorerna. Jag skulle kanske kunna gå in djupare på ämnet men det finns redan mycket information på nätet,  här är bra resurs om sökoptimering för den som vill fördjupa sig i ämnet och kanske få hjälp med att positionera sig för besökare från sökmotorerna. Syns man så finns man!

3 Kommentarer till “Syns man inte så finns man inte, eller?”

Skriv en kommentar

CommentLuv badge