Konferens

Jag gillar att åka på konferens, att få bryta upp från de vardagliga rutinerna och komma iväg på något nytt i ett par dagar eller tre. Spännande teambyggande aktiviteter eller fördjupande utbildning som i förlängningen blir en investering i en själv, konferenser brukar kunna ge på mer än ett sätt. Ofta får man chansen att knyta nya kontakter, umgås med trevligt folk och äta god mat. Bäst gillar jag konferenser som pågår i två eller tre dagar, det blir som en liten minisemester där man får bo på hotell eller på konferensanläggningen. Finns det något som går upp emot en god hotellfrukost? Jag brukar vara på konferens ganska ofta och eftersom jag bor på ”landet” så gillar jag att åka på konferens till huvudstaden Stockholm. Även om konferensen är förlagt till en anläggning utanför stan, så har man ju närheten till stan och kan passa på att göra ett besök där också när man ändå är i området.

Konferensanläggningen Skogshem & Wijk är en anläggning i Stockholm dit jag gärna skulle åka på några dagars konferens. Vad sägs om boende, seminarielokal, mat, skärgårdsutsikt och 15 minuter från Stockholm? allt på ett och samma ställe. Det vore egentligen ett perfekt ställe att för ha en ”blogg-kick off” där ett gäng utvalda bloggare får delta i spännande aktiviteter och föreläsningar. En bloggträff där man stärker gemenskapen mellan bloggare, ökar kompetensen inom varierande områden och ger möjlighet för nya givande samarbeten. Jo, det skulle vara något det…

Vad tycker du om konferenser? Är det något kul att se fram emot eller är det något trist som tar upp onödig tid? Själv tror jag man får ut mest av en konferens om man ser på den med en positiv attityd, som något givande och omväxlande.

6 Kommentarer till “Konferens”

 • Karin says:

  Konferenser är kul!
  Nu har jag inte varit på konferens på många år, men medan jag jobbade på Posten, så var vi iväg ibland.
  Vi besökte väldigt trevliga ställen!
  Hade också en väldigt smart chef, som såg till att vi fick njuta så mycket som mäjligt av de ställen vi besökte.
  Till exempel hade vi ”konferens” på Yasuragi i Hasseludden och ”konferens” i Budapest.
  Men själva konferensandet gjorde vi sedan på ledig tid hemma på kontoret. 😀
  Men vi var på riktiga konferenser också förstås.
  En resa till Spahotellet i Nådendal, där vi hade konferenstiden på båten till och från Åbo till exempel.
  Mycket trevligt! – Och det finns så många fina konferensanläggningar runt om i Sverige också!
  Den där du skriver om verkar ju toppen!
  Karin nyligen inlagt…Kan du säga mig sanningen?My Profile

 • Ida says:

  sv: Haha! Tack : P Mjau!
  Ida nyligen inlagt…Fruvar.My Profile

 • Areyanna says:

  Hej! Jag håller helt med dig=) Konferenser å komma bort ett tag från vardagen är skojj=) Synd det var länge sedan jag var på någon bara=/ Får boka in nått med jobbet snart. Ha en fin kväll! Hälsningar från mig å king=)
  Areyanna nyligen inlagt…Nya löshåret=)My Profile

 • En blogg-kick-off vore ju hur kul som helst! Då skulle ju du kunna föreläsa också! 😉 Vore kul att åka på en konferens någon gång också, har aldrig varit på en ^^
  ADARAS.se – din bloggtidning på nätet! nyligen inlagt…Hemklickat från OasapMy Profile

 • kaffehörnan says:

  O ja superfint väder haha nej då dessa bilder är ett tag sedan

 • Hotellfrukost kan ju vara det bästa som finns! Jag har nog aldrig varit på konferense, men det är väl för att jag jobbar med service. Känns som att det är mer de som jobbar på kontor som åker på sånt. Kanske är en förutfattad mening?

Skriv en kommentar

CommentLuv badge