Julklappstips 2012

Det tar sig och julen står snart för dörren och nu börjar det dra ihop sig för att ordna julklappar om man inte redan gjort det. Men vad ska man ge bort i julklapp? Enklast är ju naturligtvis om mottagaren har en önskelista, då är det bara att välja och vraka bland sakerna som personen vill ha.  Vet man inte vad personen vill ha så får man vara lite mer kreativ och i slutändan är det väl alltid tanken som räknas?

Räcker pengarna inte till så går det alltid att göra egna julklappar, virka en grytlapp till exempel 🙂 Eller varför inte ett egentillverkat presentkort där du erbjuder dig att göra något för mottagaren vid lämpligt tillfälle. Sitta barnvakt, klippa gräset, skotta lite snö, baka bullar… ja listan kan göras hur lång som helst.

När det gäller köpta julklappar så kan man alltid köpa något användbart, istället för en tråkig sak som bara blir liggande. Tio kg spagetti eller ett paket tvättmedel, allt går åt så varför inte? Hårda paket är ju dessutom roligare att få än mjuka paket.

Mjuka paket… köp kalsonger och strumpor i neutrala färger. Ofta lätt att hitta rätt storlek, det går åt och råkar det inte falla mottagaren helt i smaken så är det inte hela världen. Det är värre att få en stickad tröja om man avskyr stickade tröjor. Underkläder har i alla fall inte så mycket med tycke och smak att göra, i alla fall inte när det gäller killar. Fyller det sin funktion så är det ok helt enkelt.

Kör man ändå fast och inte kan hitta något så är pengar alltid bra, betydligt bättre än presentkort. Med pengar kan mottagaren göra precis vad denne vill, köpa kläder, spara, investera, resa, betala en räkning eller två. Man kan ju göra det lite kul och slå in pengarna i ett stort tungt paket, eller så gör man bara en notering på en lapp. Ett alternativ kan vara att gåvan gäller en stående överföring på ett mindre belopp under 12 månader (till nästa jul), så blir det en klapp som räcker längre. 50 kr i månaden blir en julklapp på totalt 600 kr. Ett sätt sprida kostnaden över tiden för givaren.

Skriv en kommentar

CommentLuv badge