Inte så bara att springa

Fram tills för några år sedan så var löpning inte riktigt min grej, men så fick jag en idé om att börja springa. Eftersom jag inte hade ägnat mig åt löpning tidigare så hade jag inga bra skor att springa i. Tänkte att det duger väl med ett par lite billigare skor…. Men så fick jag lite goda råd och köpta ett par riktigt bra skor. Jag kom igång ganska bra med löpningen, men kom sedan av mig och tappade formen igen. Så bestämde jag mig än en gång och fick tillbaka formen för att sedan komma av mig igen. Samtidigt så var det lättare att komma igång och få tummen ur och ta sig ut och springa när jag hade bra utrustning (skor). Så en dag bestämde jag mig för att klara av att springa en mil utan att vila. Det gick snabbare än jag tidigare trott att få upp konditionen och ganska kort efter beslutet så sprang jag min mil utan paus eller vila. Efter det så har det blivit många mil… Förra året hade det blivit så pass många mil att mina fina skor hade blivit utslitna och det var dags att köpa nya. Vid det tillfället hade jag inte lika god ekonomi som när jag köpte löparskor första gången, så jag köpte ett par bra skor även om dom var lite billigare. Så här med facit i hand så skulle jag nog valt att lägga på en femhundra och köpt bättre skor, eller köpt via nätet och fått bättre skor för lägre pris. Hur som helst, även om man köper bra skor så är det skillnad i kvalitet och vad som är lämpligt för en själv som individ, vad man springer på för underlag osv.

Skriv en kommentar

CommentLuv badge