Nyttja solens energi

Själv utnyttjar jag solens energi för varmvatten under årets varmare halvår, ungefär maj till oktober.Visst, anläggningen kostade en del i installation, men den har gett ”gratis” varmvatten i snart 15 år nu.  Man blir naturligtvis lite nyfiken på om man kan använda solens energi till mer, kanske elframställning eller så. Samtidigt känns det som att det ännu är lite för dyrt med utrustningen för att framställa el. Spännande dock när man spanar runt på Youtube och inser vilken energikälla solen trots allt är. Hittade ett klipp här som visar en jämförelse mellan olika linser från storbildstvn som används för att koncentrera solenergin. Självklart sparar killen i filmen det bästa till sist, så titta på hela eller klicka fram till slutet (Vid ca 4 minuter börjar det). Det är bra hetta i solens strålar!

Skriv en kommentar

CommentLuv badge