Morgonpigg

Morgonpigg är en sanning med modifikation, men jag brukar alltid vakna runt klockan fem på morgonen, då är jag pigg som en mört och glad som en lärka. Två timmar senare brukar jag bli rejält trött igen och så slocknar jag och sover några timmar till. Och då sover jag hårt… Så när jag vaknar andra gången så brukar jag inte vara lika pigg. Eftersom jag ändå oftast somnar om, så brukar jag inte bry mig om att gå upp när jag vaknar första gången. Särskilt på vintern, vad ska man upp och göra när det är mörkt än?

Men idag gjorde jag tvärt om, så jag gick upp när jag vaknade. Gillar läget och gillar också att det börjar bli ljust tidigare på morgonen. Nu när solen gick upp så hade jag redan varit vaken och produktiv i flera timmar. Undrar vad som är bäst? Att vara uppe tidigt eller att vara uppe sent? Oavsett så är ju antalet vakna timmar i stort sett lika. Ändå är det lättare att vakna och gå upp ett bestämt klockslag, än vad det är att somna ett bestämt klockslag.

Så från och med idag tänker jag vara morgonmänniska. Nu blev diskmaskinen klar och det var kanske tur, för då kan jag ta en kopp kaffe så jag inte somnar och förstör min nya image…

 

Skriv en kommentar

CommentLuv badge