Det som döljs i snö…dags för vårröjning

Värmen och våren börjar närma sig och vissa dagar är riktigt fina med sol, snösmältning och takdropp. Andra dagar är ruskiga med snö, slask och blask. Men, det är ändå skönt när man känner att våren är på gång och man vet att dagarna blir ljusare och det står inte på förrän vårtecknen börjar visa sig. En annan grej är allt det där trista, slitna skräpet som kommer fram igen när snön tinar bort. Allt det där man försökte gömma undan så gott det gick i höstas och allt det där man inte hann gömma innan snön kom. När våren och sommaren gör entre så vill man ha en omstart och göra sig av med det gamla, en vårröjning helt enkelt. Bra också att röja lite inne bland sådant som man inte behöver spara, så man kan göra plats för nytt. Har en hög i källaren som ska till tippen, men det finns en del runt tomten också. En gammal karm, en trasig hammock, en plaststol där benet gett vika och så den där presenningen som blåste sönder. I källaren ligger lite gamla trasiga kläder, en halv dator, en trasig högtalare och lite gamla sladdar och kablar.

Med min lilla bil så lär det bli många vändor till tippen och hammocken får inte ens plats i bilen. Kanske bäst ändå att hyra en container, då är det liksom bara att fylla upp den och så får man den tömd. Rätt bekvämt egentligen, och rätt miljövänligt då man vet att skräpet hamnar på rätt ställe och tas om hand.

Skriv en kommentar

CommentLuv badge